4 Cesedin Derin Dondurucuda Bulunduğu Olayla İlgili Valilikten Açıklama

#image_title

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucuda 4 kişinin cansız bedeninin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sürerken, İzmir Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Saparmurat Haliyev adlı kişinin yakalandığı ve cinayetleri itiraf ettiği belirtildi.

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde bulunan Türkmenistanlı Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğin öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Olaya ilişkin açıklama yapan İzmir Valiliği, katil zanlısı olan Saparmurat Haliyev’in yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı.

DHA’nın haberine göre; İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “18 Haziran 2023 tarihinde İzmir’in Bayraklı ilçesinde meydana gelen olayda, 3’ü kadın 1’i erkek olmak üzere toplam 4 Türkmenistan vatandaşının kasıtlı olarak öldürülmesi şüphelisi olan Türkmenistan uyruklu Saparmurat Haliyev, Çeşme ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştır. Saparmurat Haliyev, cinayetleri kıskançlık sebebiyle işlediğini beyan ettiği suç aleti olan bıçakla yakalanmıştır. Olayla ilgili adli işlemler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Neler Oldu? 

18 Haziran’da İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucu ve buzdolabında parçalanmış halde cansız bedenler bulunmuştu.

Evde yapılan inceleme sonrasında ölenlerin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna otopsi için gönderilmişti. Cansız bedenlerin tamamen parçalandığı ve hangi parçanın kime ait olduğunun DNA testi sonucunda belirleneceği ifade edilmişti.

Türkmenistanlı olduğu belirlenen cinayet zanlısının yakalanması için özel bir ekip kurulmuştu. Türkmenistanlı Gülkamar Hanimova’nın hasta bakıcılığı yaptığı ve kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğin haftada bir gün öldürüldükleri evde kaldıkları, diğer zamanlarda ise çalıştıkları evlerde kaldıkları öğrenilmişti.

Mahalle sakinleri ise bahsi geçen katil zanlısının 3 yıldır aynı yerde yaşadığı, kendi halinde olduklarını ve çevre esnafa birkaç gün kadar önce nereden derin dondurucu alabileceğini sorduğu öğrenildi.

Exit mobile version