Eskişehir’de Bir Öğrenci Daha İntihar Etti

#image_title

Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi S.N.R., geçtiğimiz günlerde KYK yurdunda yaşamına son verdi, bu olay öncesinde bir diğer öğrenci R.A.’nın intiharının ardından gelen ikinci trajediyle dikkatler öğrenci yaşam koşullarına çekildi.

Anadolu Üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencisi İbrahim Demiryürek, olayın ardından yurtta kalan arkadaşlarıyla görüşmeye gittiğinde, yurt yönetiminin öğrencilerin odasından çıkmasını yasakladığını belirtti. Emniyet görevlilerinin intihar nedeni olarak “erkek arkadaşından ayrılma” iddiasına karşın, arkadaşının yakınları bu iddiayı yalanladı.

Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Samet Kır, öğrencilerin ekonomik sorunlarına dikkat çekerek, barınma, toplu taşıma, yemekhane ücretleri gibi sorunları dile getirdi ve öğrencilerin psikolojik olarak zorlandığını belirtti. Kır, tüm öğrencilere psikolojik destek sağlanmasını talep etti.

Çocuk-genç ve erişkin Psikiyatristi Prof. Dr. Bengi Semerci ise intiharın önlenebilir olduğunu vurgulayarak, “Ulaşılabilecek kriz merkezleri oluşturmak ve merkezin telefonlarının bilinmesini sağlamak gerekir. Yurtlarda aile desteğinin daha az olduğu düşünülerek iyi bir psikolojik danışmanlık sisteminin olması önemlidir” dedi.

Exit mobile version