1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gazeteciler kentsel dönüşüm ve mahallî seçimleri kıymetlendirdi

Gazeteciler kentsel dönüşüm ve mahallî seçimleri kıymetlendirdi

featured
#image_title
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURSA (İGFA) – Aylin Tekir’in moderatörlüğünde “Herkes Duysun” isimli gündem programında zelzele, kentsel dönüşüm, siyaset ve mahallî seçimler konuşuldu.

“45 KATLI BİNALAR YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR”

6 Şubat Kahramanmaraş zelzelesinin akabinde belediyeler tarafından kentsel dönüşüme ilginin arttığından bahseden gazeteci muharrir Mesut Demir, 30 büyükşehirde belediyelerİN adeta birbirleriyle kentsel dönüşüm yarışı içerisine girdiğine dikkati çekerek, “İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara, Konya, Bursa birbirleriyle bir yarış içerisindeler. Değerli olan gerçek bir kentsel dönüşüm planlamasının yapılmasıdır. Bakıyoruz kentsel dönüşüm ismi altında hala 45 katlı binalar yapılıyor ve bunu belediyeler onaylıyor” diye konuştu.

https://youtu.be/CwY6WWjNwy4

“TÜRKİYE SEÇİM HEYECANINI KAYBETTİ”

Bu ortada mahallî seçimlerin yaklaşması ile siyasi partilerin son durumlarını ele alan gazeteci müellif Mehmet Ali Ekmekçi ise, Türkiye’nin seçim heyecanını kaybettiğini ileri sürdü.

Ekmekçi, 14 ve 28 Mayıs seçim süreçlerini anımsatarak, “Bugüne baktığımızda seçim heyecanının kaybedildiğini görürsünüz. Münferit çıkışlar olağan ki seçim kaybının akabinde beklenen bir konjektör değişimi ve bunun devam etmemesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuk ısrarı üzere görünen hali ve peşinen partililer başta olmak üzere değişim hareketi içerisindeki kurultay ile ilgili soru işaretleri olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir