Amazon, Kuryesinin Yalanıyla Müşterisini Mağdur Etti! Tüm Eşyalarını Kilitledi

Amazon, bugünlerde yeni bir olayla gündemde!

Eşine az rastlanır bir olayla haberlere konu olan e-ticaret devi, Brandon Jackson isimli müşterisine, kuryesinin söylediği ırkçılık yalanı nedeniyle oldukça şaşırtıcı bir yol izledi.

Evinin Işıklandırma Sistemini Dahi Kullanamadı 

Amazon kuryesinin yöneticilerine aktardığı bilgilere göre Brandon Jackson isimli müşteri, teslimatı sırasında kuryeye ırkçı söylem ve davranışlarda bulundu.

Teslimatı gerçekleştiren kurye daha sonra durumu şirket yetkililerine bildirdi. Amazon yönetimi ise bu olay üzerine Brandon Jackson’a ait tüm akıllı ev ürünlerini kilitledi.

Bunun üzerine konuyla ilgili bir paylaşım yapan Jackson, bir hafta boyunca evindeki ışıklandırma sistemini dahi kullanamadı!

Meseleyi Amazon’u Arayınca Öğrendi! 

Evindeki akıllı aletlerin hiçbirini yaklaşık 1 hafta boyunca kullanamayan Brandon Jackson, konuya yönelik destek almak adına Amazon’la iletişime geçti. Ancak aramasında ırkçılık suçlaması nedeniyle akıllı ev aletlerinde bu problemi yaşadığını öğrendi.

Brandon Jackson ise konuyla ilgili olarak teslimat sırasında kimsenin evde olmadığını ve kamera kayıtlarıyla bunu ispatlayacağını söyledi. Konunun peşine düşen Jackson, bulduğu kamera kayıtlarını Amazon’a göndererek gerçeğin ortaya çıkmasını sağladı. Anlaşılana göre kuryenin iddiaları yersizdi ve ortalıkta bir ırkçılık durumu söz konusu değildi.

Konuya yönelik açıklamalar yapan Amazon Sözcüsü Simone Griffin, olayı doğruladı ve şunları söyledi:

Müşterilere harika bir deneyim sunmak için çok çalışıyoruz ve aynı zamanda Amazon paketlerini teslim eden sürücülerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu olayda, araştırmamız sonucunda müşterinin uygunsuz davranmadığını öğrendikve benzer bir durumun tekrar yaşanmasını önlemenin yollarını ararken endişeleri gidermek için doğrudan müşteriyle birlikte çalışıyoruz.

Exit mobile version