Batı Trakya Türkleri’nin lideri Yunanistan’a sokulmadı!

#image_title

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Lideri Hasan Küçük, Bahçeköy (Kipi) hudut kapısından Yunanistan’a girmesine müsaade verilmedi.

Konuya ait UYGUN Parti Bursa Vilayet Lideri ve BTTDD 2. Lideri Dr. Mehmet Hasanoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Liderimiz Sayın Hasan Küçük, an itibariyle hiç bir münasebet ve açıklama yapılmadan İpsala (Kipi) hudut kapısından Yunanistan’a giriş müsaadesi verilmeyerek Türkiye’ye geri çevrilmiştir. Batı Trakya Türk Azınlığının yasal hak arama uğraşının çatı kuruluşu olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği mevcut Genel Lideri ve bugüne kadar misyon yapan tüm genel lider ile yöneticilerinin tamamının tek davası var, o da Yunan Anayasası, Lozan Antlaşması ve iki devlet ortasındaki ikili muahedeler ile Batı Trakya Türk Azınlığının elde ettiği ve gasp edilen haklarının iadesi uğraşıdır. Bu haklı mücadelemizdeki kararlılığımızı hiç bir aksiyon yahut yaptırımınız sekteye uğratmadı ve uğratmayacaktır” sözlerini kullandı.

Yunanistan Hükümeti’nin ve Devlet Siyasetinin Genel Liderim Hasan Küçük için uygulanan bu yanlışın kabul edilemez kararının hemen geri çekilmesi konusunda yetkilileri misyona davet eden Hasanoğlu, açıklamasında, “Çünkü yakın vakit da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ile bir ortaya gelmesi beklenen ve iki ülke ortasındaki problemlerin tahlili ve uygun komşuluk bağları çerçevesinde el sıkışmaları beklenen Yunanistan Başbakanı Sayın Kiriakos Miçotakis’in tüm telaffuzları askıda kalacaktır. Derhal bu haksız ve hukuksuz kararın düzeltildiği açıklanmadığı takdirde de geri çevrilme esnasında ele tutuşturulan alttaki bu utanç vesikasını TBMM’de Kümesi bulunan tüm siyasi parti genel liderlerimize da en kısa müddette hak ettiği hali ile günümüzün komşuluk bağlarında utanç vesikası takdimi olarak götürüp teslim edeceğimiz üzere en sert formda kamuoyu önünde yanıtını vereceğimizi de göreceklerini beyan ederiz” görüşlerine yer verdi.

Exit mobile version