Hamas Askerleri İsrail’e Aksa Tufanı Operasyonu Başlattı

#image_title

Roket saldırıları sonrası İsrail’in farklı yerlerinden siren sesleri yükselirken, polis halka sığınakların yakınında durma çağrısı yaptı.

İsrail basınına göre roket saldırıları sonrasında Tel Aviv’in güneyindeki Aşkelon’da bir kişi vefat etti. Yaralananlar da var.

Hamas Askeri Kanadı Operasyon Başlattı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları saldırıları üstlendi. Yapılan açıklamada İsrail’e karşı “Aksa tufanı” adlı bir operasyon başlatıldığı duyurulurken, Lübnan’daki silahlı güçlere “İsrail’e karşı savaşımıza katılın” duyurusu yapıldı.

Hamas’ın askeri kanadı, operasyonun ilk 20 dakikasında Gazze’den İsrail’e 5 bin roket ateşlediklerini de vurguladı.

Saldırılar sonrası İsrail ordusu da açıklama yaptı “Hamas saldırıların sonucuna katlanacak” diye konuştu.

İsrail Ordusu Alarma Geçti

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik yapılan saldırıların sonrasında İsrail ordusundan gelen açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” dedi.

İsrail ordu sözcülüğünden gelen bir diğer yazılı bildiride de Hamas’ın roket fırlatma ve İsrail içine sızmayı düşünen geniş bir operasyon başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, vatandaşlarından talimatlara uymasını istedi.

Exit mobile version