Hamas, İslam Dünyasını Cuma Namazı Öncesi Gazze’ye Destek İçin Sokağa Davet Etti

#image_title

İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılar sonrası geçtiğimiz cuma günü Mescid-i Aksa başta olmak üzere birçok bölgede protestolar gerçekleştirilmişti. Özellikle Kudüs’te İsrail askerleri vatandaşlar çok sert müdahale uygularken Hamas, bugün de cuma namazı öncesinde İslam ve Arap dünyasını Gazze’ye destek için sokağa davet etti.

GEÇEN HAFTA GERGİNLİK BÜYÜMÜŞTÜ

Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim tarihi Cumartesi günü başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna İsrail’in yanıt vermesinin ardından bölgede şiddetin fitili ateşlenmişti. İsrail polisi de geçtiğimiz hafta işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’da Cuma namazını kılmalarına engel olan Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermiyle müdahalede bulunmuştu. Saldırıda 6 kişi yaralanmış, çok sayıda insan da bu gaz bombasından etkilenmişti.

HAMAS LİDERİNDEN SOKAĞA DAVET

Olaylara yönelik gelen son bilgileri duyuran Hamas lideri İsmail Heniyye de Filistin halkı ile Arap ve İslam dünyasını bugün “Gazze’ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır” sloganıyla sokağa inmeye davet etti.

Exit mobile version