Hamas’ın Verdiği Süre Doldu! Aşkelon Kenti Bombalanıyor

#image_title

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze’nin yanı başındaki Aşkelon kentine saat 17.00’ye kadar saldırı yapılacağını söylemişti. Sürenin dolması sonrasında Gazze Şeridi’nden Aşkelon kentine çok sayıda roket fırlatıldı.

İsrail’e karşı Aksa Tufanı operasyonu başlatan Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze’ye 13 kilometre uzaklıktaki Aşkelon kentine saat 17.00’den sonra saldıracaklarını resmen açıklamıştı. Kent sakinlerinden bölgeden uzaklaşması istenirken saat 17.00’de Gazze Şeridi’nden kente füze yağmaya başladı.

Saat 17.00’a Kadar “Boşaltın” Uyarısı Gelmişti

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

İsrail Gazze’yi bombardımana tutarken Kassam Tugayları Ebu Ubeyde ise yeni bir açıklama yaparak, “Aşkelon şehri sakinleri, akşam 17.00’ye kadar vaktiniz var. Bundan sonra şehre ağır bir saldırı yapılacak!” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version