İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail’de! Netanyahu’ya Destek Verdi

#image_title

Başbakan Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşeceği bilgisi alınan Sunak havalimanında gerçekleştirdiği açıklamada İsrail’e olan desteğini tekrarlayarak “Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız” şeklinde konuştu.

Gazze’de yaşanan hastane katliamının peşinden ABD Başkanı Joe Biden dün İsrail’e destek ziyareti gerçekleştirirken, Biden’dan sonra bu sabah saatlerinde İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da Tel Aviv’i ziyaret etti. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile buluşacak olan Sunak ülkeye geldiğinde gerçekleştirdiği açıklamada “Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım. Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

BIDEN’DAN SONRA SUNAK DA İSRAİL’DE

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’de 471 kişinin yaşamını yitirdiği korkunç saldırının peşinden dün İsrail’e yaptığı ziyaret kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Biden’ın peşinden İsrail’e bir destek ziyareti de İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından yapıldı.

BÖLGEDE ÇATIŞMALARIN TIRMANMAMASI İÇİN UYARIDA BULUNACAK

Bu sabah İsrail’e gelen Sunak’ın gün içinde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşme yapması beklenirken, bölgede meydana gelen can kayıplarından dolayı taziyelerini paylaşacağı ve bölgedeki çatışmaların daha da tırmanmaması için uyarılarda bulunacağı bilgisi alındı.

KORKUNÇ BİR TERÖR SALDIRISI

Diğer yandan havalimanında gazetecilerle konuşma yapan Sunak, “Her şeyden önce, İsrail halkıyla dayanışmamı ifade etmek için buradayım. Tarif edilemez, korkunç bir terör saldırısına maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki, Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız” dedi.

BİR DÖNÜM NOKTASI OLMALIDIR

Sunak İsrail’e gitmeden önce gerçekleştirdiği açıklamada “Her sivil ölümü bir trajedidir. Al-Ahli Hastanesi’ne yapılan saldırı, bölgedeki ve dünya çapındaki liderlerin çatışmanın daha da tehlikeli bir şekilde tırmanmasını önlemek için bir araya gelmeleri için bir dönüm noktası olmalıdır” ifadelerine yer vermişti.

TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDECEK

Dışişleri Bakanı James Cleverly de ilerleyen zamanlarda Mısır, Türkiye ve Katar’ı ziyarette bulunacak. Cleverly yapacağı görüşmelerinde İsrail ve Gazze’deki barışçıl çözümler için görüşmeler sağlayacak. Dışişleri Bakanı ayriyeten Gazze’ye yönelik insani yardımın sağlanması ve Hamas tarafından rehin alınan İngiliz vatandaşlarının serbest bırakılması için de girişimler yapacak.

Exit mobile version