İran İstihbarat Başkanı İsrail’e Tehditte Bulundu

#image_title

İran İstihbarat Başkanı İsmail Hatib, Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de Filistin halkına yönelik menfur saldırılarına karşı güçlü bir uyarıda bulundu. Hatib, ABD ve diğer İsrail destekçisi hükümetleri, İsrail’in suçlarına verdikleri destekten dolayı bölge halkı ve özgürlük arayışındaki insanlar tarafından cezalandırılacaklarını belirtti.

Hatib ayrıca Siyonist rejimi ve destekçilerini, Gazze’ye karşı işledikleri suçların ciddi, yıkıcı ve vahim bir şekilde intikam alınacağı konusunda uyardı. Açıklamasında, “İsrail rejimi hiçbir zaman güvenli olmayacak. Toplumsal çatışma ve siyasi sorunlar hem içeriden hem de dışarıdan artacak.” dedi.

Başkan Hatib, Siyonist rejimin Filistin’e yönelik zulmünün İsrail ile ilişkilerin normalleşme sürecini onarılamaz bir şekilde bozduğunu vurguladı. Ayrıca Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirerek ABD’yi yatıştırmaya çalışan hükümetlere, ilişkilerin normalleştirme çabalarının artık sonuçsuz kalacağını hatırlattı.

Gazze, Hamas direnişçilerinin 7 Ekim’de gerçekleştirdiği bir operasyonun ardından İsrail’in sürekli bombardımanına maruz kaldı. Bu operasyonlar sonucunda Gazze Şeridi’nde çoğunluğu sivil en az 4 bin 385 Filistinli hayatını kaybetti.

Exit mobile version