İsmail Heniyye: Adı Mescid-i Aksa Olan Bir Kahramanlık Savaşının İçerisindeyiz

#image_title

Filistin Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattığını duyurmuştu. Operasyon sonrasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye açıklamalarda bulundu.

Haniye, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahraman Mücahit Filistin halkımız, Arap ve İslam milletimiz, dünyanın özgür insanları, Filistin direnişi, bu tarihi anlarda, merkezi ve merkezi olan, başlığı Mescid-i Aksa, kutsallarımız ve tutsaklarımız olan bir kahramanlık destanında angaje oluyor. Bunun temel nedeni, Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirilen ve binlerce faşist suçlu yerleşimcinin ayaklandığı geçtiğimiz günlerde zirveye ulaşan cani Siyonist saldırganlığıdır. Mescid-i Aksa’ya hakimiyet kurmak suretiyle bu yönde ilerlediğini bilgimize göre, Hz. Eğer dünya sessiz olsaydı, biz bu saygısızlığa, bu saldırganlık niyetine sessiz kalmazdık.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm milletimizin, her yerde, Peygamber Efendimiz’in misyonunu savunmak için verilen mücadelenin bir parçası olacağına inancımız tamdır. Dünyanın her yerindeki tüm Müslümanları ve tüm özgür insanları, Mescid-i Aksa’yı ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için bu haklı mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Ey Elçi, yiyebildiğin kadar ye. Bu bekleyip izlemenin zamanı değil ve sadece kalpte zafer değil, eylemde zaferin zamanıdır.

Gazze’yi kuşatan düşman, Batı Şeria’da her an devam eden, halkımızı kökünden söküp topraklarından sürmeye çalışan yerleşim ve saldırganlığın yanı sıra, Gazze Şeridi’nde de halkımıza yönelik saldırıyı artırarak onu şaşırtmayı planlamıştır ve oradaki tüm öldürme ve suikast operasyonlarının arkasında işgalin 1948’lerde halkımıza karşı işlediği suçlar ve işgalin devam etmesi… Tutsaklarımızı onlarca yıl alıkoyması ve serbest bırakılanları yeniden tutuklarken anlaşmalardan dönmemesi.

Bütün bunlarla birlikte, Başkomutan Kardeşimiz Ebu Halid El Deif’in Mescid-i Aksa olarak açıkladığı başlık altında Mesra ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için onur, direniş ve haysiyet mücadelesi yürütüyoruz. sel basmak. Gazze’de başlayan bu sel, Batı Şeria’ya ve yurt dışına, halkımızın ve milletimizin bulunduğu her yere yayılacak. Bu sizin gününüzdür ve Tanrı Kendisine yardım edenlere yardım etsin. Şüphesiz Allah Güçlüdür, Yüce Allah çoğumuz için, bana ve elçilerime yazmıştır ki, Allah Güçlüdür, Kudretlidir.”

Exit mobile version