İsrail-Filistin Çatışmasında Bilanço Ağırlaştı! Peş Peşe Operasyonlar Sürüyor

#image_title

İsrail’e yönelik olarak başlatılan Aksa Tufanı operasyonunda Hamas’ın silahlı kanadı, dün sabah saatlerinde 5 bin roket ve havan fırlattı. Akabinde İsrail topraklarına giriş yapan Hamas güçleri çok sayıda İsrail askerini rehin aldı.

İsrail’inde karşı saldırıya geçmesi sonrasında Demirden Kılıçlar operasyonu başlatıldı. Saldırıda şu ana kadar hayatını kaybeden İsraillilerin sayısının 600’e yükseldiği, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı, 750 kişininse kayıp olduğu belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden hava saldırılarında 313 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1990 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hamas’tan Aksa Tufanı Operasyonu

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, dün sabah saatlerinde İsrail’e “Aksa Tufanı” adlı bir operasyon başlattı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine giriş yaptı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden hava saldırılarında 313 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1990 kişinin yaralandığını duyururken İsrail ise yaşamını yitirenlerin sayısının 600’e yükseldiğini, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığını, 750 kişininse kayıp olduğunu açıkladı.

Operasyonun ardından İsrail’den misilleme gecikmedi. Gazze’deki bazı hedefler vurulurken, “savaşa hazırlık durumu” ilan edildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Hamas saldırıların sonucuna katlanacak” ifadesi de kullanıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas’ın operasyonuna karşılık ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonu başlattı. Ülkede OHAL ilan edilirken okullar da tatil edildi.

İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerini sabaha kadar bombalarken; İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi sakinlerine seslenerek “Gazze sakinleri şimdi orayı terk edin çünkü her yerde tüm askeri gücümüzle harekete geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise El-Aksa Televizyonu’na yaptığı açıklamada ‘Mescid-i Aksa’yı ve Filistinli esirleri savunmak amacıyla başlatılan “Aksa Tufanı” operasyonunun devam ettiğini söyledi. Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve “İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu’nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu” öne sürdü.

Exit mobile version