İsrail’e Kabus Yaşatan O isim! Ölüm Listesinin Başında

#image_title

‘Misafir’ kod adlı Deif’in senelerdir onlarca suikasttan kurtulduğunu belirten Financial Times, İsrail’in Deif’i senelerdir öldürmeye çalıştığını açıkladı.

Cumartesi sabahı tüm dünyayı sarsan Hamas’ın operasyonu sonrası dünyanın gözü Filistin-İsrail hattına döndü. Bölgeden yapılan son dakika haberleri art arda gelirken İngiliz gazete Financial Times’tan dikkat çekici bilgiler paylaşıldı.

“Misafir: İsrail’e düzenlenen ölümcül saldırının arkasındaki mimar” başlıklı yapılan haberde İsrail’e korku yaşatan bir Hamas savaşçısı olduğunu belirten gazete, gerçek isminin Muhammed Deif olduğunu açıkladı ‘beyinin’ takma adının ‘Misafir’ olduğunu belirtti.

Deif’in kod adı adı ise her gece başka bir evde konaklamasından kaynaklanıyor. Deif, Filistinlilerin İsrail istihbaratından kaçması için her geceyi farklı farklı evlerde geçiriyor.

Financial Times, Deif’in İsrail tarafından senelerdir arandığını açıkladı. 20 sene önce yaşanan bir saldırı anında kolunu ve bacağını kaybeden Deif, zekası ile Filistinliler arasında saygınlık kazanmayı başarmış.
Gerçekleştirilen saldırının arkasında da Deif’in olduğu düşünülüyor. Financial Times, operasyonun sonrasında Deif’e ait olduğu ortaya atılan bir ses kaydının ayrıntılara yer verdi.

İddialara göre Deif şöyle dedi:

“Halkımıza karşı devam eden suçlar ışığında, işgal çılgınlığı ve uluslararası yasa ve kararları reddetmesi ışığında, Amerika ve Batı desteğinin ışığında tüm bunlara son vermeye karar verdik. Bölyece düşman artık hesap sorulmadan eğlenilmeyeceğini anlamalı” şeklinde konuştu.

Böylelikle Deif, 7 senelik sessizliğini bozdu. Deif’in İsrail’in ölüm listesinde yer aldığı biliniyor. Şöyle ki New York Times’e konuşan İsrail Ordu Sözcüsü Hidai Zilberman, “Operasyon boyunca Deif’i öldürmeye çalıştık” diye belirtti.

BBC’nin de aldığı bilgilere göre İsrailli bir yetkili çatışma anında Deif’i iki kere öldürmeye çalıştıklarını söyledi. Anlaşıldığı üzere, İsrail, yılladır Deif’in peşindeymiş.

Deif’in 1980’lerin sonlarında Hamas’a katıldığı biliniyor. İsrail’e karşı silahlı mücadele edilmesi gerektiğini savunan Deif, örgütün askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları’na dahil olmuş.

BD yetkililerinin söylediği iddialara göre ise Deif, “Haması’ın içinde ‘sertliği’ ile bilinen biri. 2002 senesinde Hamas’ın askeri kurucularından Salah Şehada’nın öldürülmesinin peşinden Deif’in Hamas’ın başına geçtiği belirtiliyor.

Deif ayriyeten senelerdir Gazze’nin altına örümcek ağı gibi yayılan tünellerin de sorumlu kişisi. Deif’in İsrail’e darbe için hayatının büyük bir dönemini tünellerde geçirdiği ve planlarını orada yaptığı öne sürülüyor.

Tüm suikastlardan kurtulduğu için de Deif’e ‘9 canlı kedi’ olarak hitap ediliyor.

Exit mobile version