Kim Jong Talimat Verdi: Füze Üretimi Ciddi Ölçüde Artsın!

#image_title

Kuzey Kore’nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansı’nın paylaşımına göre Kim Jong-un, hafta sonu ülkenin önemli savunma sanayi ve silah fabrikalarını ziyaret etti.

Ziyaretleri esnasında açıklamalar yapan Kim, silah ve füze üretiminde “ciddi ölçüde artırılması” talimatında bulunup cephedeki birliklerin ihtiyaçlarının karşılanması üzerine seri üretim sağlanmasını hedeflendiğini belirtti.
Kuzey Kore’nin düşmanlarını “kesinlikle yok edecek ezici bir askeri güce sahip olması” gerektiğini ifade eden Kim, “herhangi bir savaşla başa çıkmak için tam olarak hazırlanmaları” gerekliliğini söyledi.
Kim, “Savaş hazırlıklarının niteliksel düzeyi silah sanayisinin gelişimine bağlıdır ve fabrikalar bu hazırlıkları hızlandırmada çok önemli bir sorumluluk taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Son Zamanların En Büyük Tatbikatı

Güney Kore ve ABD ortak savunmalarını ileri taşımak amacıyla gelecek hafta ortak askeri tatbikat yapacaklarını açıkladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yayınlamada, “Ulchi Özgürlük Kalkanı” isimi verilen tatbikatın 21-31 Ağustos tarihleri aralığında yapılacağı duyuruldu.

Yayınlamada, tatbikatın son senelerin “en büyüğü” olacağı belirtilerek buna bağlı olarak özellikle Kuzey Kore’nin füze tehlikelerine karşı önlem amaçlı güden bir hazırlık senaryosuna dayalı tatbikatlar olacağı söylendi.

Exit mobile version