New York’tan Biden’a göçmen daveti

#image_title

Aslı CAVLAK – abdpost.com / ABD (İGFA) – Meksika hududundan ABD’ye geçişler son yıllarda artış gösteriyor. Pek çok ülkeden gelerek Meksika’ya geçen göçmenler ABD’de iş ve hayat umuduyla yollara düşüyor. Bir göçmen ülkesi olan ABD için bu durum kritik boyutlara ulaşmış durumdayken New York Belediye Lideri Eric Adams’tan değerli bir davet geldi.

GÖÇMENLER İÇİN LİDER BIDEN’A SESLENDİ

Broklyn Belediye Lideri Antonio Reynoso’nun davetiyle gelen Belediye Lideri Eric Adams, ABD Lideri Joe Biden’a seslendi.

Meksika sonundan ABD’ye geçen göçmenlerin New York kentine yığıldığını belirten Adams, Biden idaresinin hususla ilgili bir teşebbüste bulunmasını istedi.

Eric Adams’ın değerli açıklaması takipçimiz ASL Translation’un sahibi Aslı Cavlak tarafından takip edildi. Mevzuyla ilgili sitemize fotoğraf ve görüntü aktaran Cavlak, ABD için kritik boyuttaki göçmen problemiyle ilgili kamuoyunun bilgilenmsini sağladı.

“ULUSAL BİR PROBLEMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Eric Adams’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

New York Mülteciler için S.O.S. dedi

“Konuşmam, göçmenleri istemediğimiz manasına gelmesin. Bu bir New York sorunu değil. Bu ulusal bir meseledir. 100.000 kişi. Üç yıllık bir mühlet içinde 12 milyar doların üzerinde harcama yapılacak.

O 12 milyar dolar bir yerden gelecek. Okul servislerimizden gelecek. Bizim sokaklardan gelecek. Çocuklara sağladığımız şeyden, ofiste her gün uğraş edenlere sağladığımızdan, konut nüfusumuzdan, bundan çok evvel karşılaştığımız sıkıntılardan gelecek.

Bu ülkeye gelen herkes tek bir fırsatla geldi, o da çalışmak. Geceyi İnsani Yardım Merkezinde geçirdiğimde ve Red Hook göçmen sığınmacılarla konuştuğunda çok netti: ‘Bedava yemeğinizi istemiyoruz. Konutunuzu istemiyoruz. Giysilerini istemiyoruz. Bizim için bir şey yapmanı istemiyoruz. çalışmak istiyoruz çalışmak istiyoruz.’ dediler.

Roosevelt Oteli’ne gidip tam kapasiteye ulaştıktan sonra kaldırımda sıralanan Afrikalılarla konuştuğumda, onlar da netti.’New York’tan parasız bir şey istemiyoruz. Çalışmak ve New York’a katkıda bulunmak istiyoruz.’ Bu, tüm etnik gruplarımızın belirttiği birebir şey değil mi? Hepimizin dediği bu değil mi?

Kimimiz fabrikalarda çalışıyorduk. Kimilerimiz müthiş ve müthiş şartlarda çalıştık. Kimilerimiz demiryolları imalinde çalıştı. Kimilerimiz yemek standları ve içki standları ile çalıştık. Kimilerimiz temizlikçiydik. Kimilerimiz operatördü. Kimimiz bir gün ailemizi geçindirebilecek seviyeye gelebilelim diye kimi temel küçük işleri yaptık. Pekala, çalışma haklarına sahip olmalarının nesi yanlış?

Ulusal hükümetin, size çalışma hakkı tanıyan Amerikan tecrübesinin temel unsuruna sadık kalmaması için hiçbir neden yok. Kabul edilemez. Çalışamamaları kabul edilemez. Benim için en acı verici tecrübelerden biri, birkaç ay evvel barınaklarımızdan birinde bir anne ve çocuklarıyla konuşmaktı. Bu kriz nedeniyle eşini kaybetmişti. Bunu nasıl açıklarsın?”

Exit mobile version