Rusya Devlet Başkanı Putin’den Sıkıyönetim Kararı Geldi

#image_title

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni bir yasa imzalayarak sıkıyönetim kurallarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak olan 30 günlük gözaltı süresini uzattı. Bu kararla birlikte sıkıyönetim kurallarının ihlal edenlere daha uzun bir tutukluluk süresi verilebilecek.

Hükümlülerin Sözleşmeyle Askerlik Hizmetine Alınması

Putin, hüküm giymiş kişilerin sözleşme kapsamında askerlik hizmetini yerine getirmelerine olanak sağlayan bir yasayı imzaladı. Bu yasa, ciddi suç işlememiş olan hükümlülere askerlik yapma imkanı tanıyor.

Yasa aynı zamanda bazı sağlık sorunlarına sahip olan vatandaşların da seferberlik ve savaş durumunda orduyla sözleşme imzalayabileceklerini öngörüyor. Bu kişiler, seferberlik süresinin sona ermesi, sıkıyönetimin kaldırılması veya savaşın sona ermesi gibi durumlarda askerlikten terhis edilebilecekler.

Söz konusu geçtiğimiz hafta Rusya parlamentosunun alt kanadı olarak bilinen Duma ve üst kanadı olarak bilinen Federasyon Konseyi tarafından onaylanmıştı. Ancak Putin henüz imzalamadığından resmiyet kazanmamıştı. Böylelikle de bugün, atılan imzayla yasa resmiyet kazandı.

Exit mobile version