Shell 75 Yıldır Faaliyet Gösterdiği Ülkede Hisselerini Satışa Çıkardı

Pakistan’da hizmet vermeye 75 yıldır devam eden Shell Pakistan Limited’teki (SPL) hisselerinin yüzde 77.42’sini satan Shell, durumu mail yoluyla bildirdi.

Mail yoluyla gönderilen notta ise 2 farklı alanda daha hisse satışı gerçekleştirildiği, hisse satış nedeninin de portföy sadeleştirme amaçlı olduğu belirtildi.

Shell Pakistan’daki yüzde 77.42 hissesini satan şirket, aynı zamanda SPL Downstream ve SPL’nin Pak-Arab Boru Hattı Limited şirketinde bulunan yüzde 26’lik hissesini satacağını da kaydetti. Satış sürecinin başlatıldığını belirten şirket, Sözcüsü aracılığıyla şu ifadeleri kullandı:

Shell’in alt şirketi olan Shell Petroleum Company Limited, portföyünü sadeleştirmek için Shell Pakistan Limited şirketindeki hisselerini satma niyetini duyurdu. Shell Pakistan, 75 yıldır ülkede bulunuyor. Herhangi bir satış, bağlayıcı belgelerin hazırlanmasına ve geçerli düzenleyici kurumların onaylarına tabi olacaktır. Shell, uluslararası alıcılardan yoğun ilgi görüyor. Shell Pakistan, faaliyetlerine güvenilir şekilde devam etme taahhüdünü sürdürüyor.

Satış Süreci Operasyonları Etkilemeyecek

Şirket, Pakistan Borsası’na bildirimde de bulundu. bildiriminde satış sürecinin mevcut operasyonların hiçbirini etkilemeyeceği vurgulandı.

Ayrılma kararının yanı sıra Shell, Pakistan genelinde 600 noktadan fazla perakende ve 10 aktif yakıt terminaline sahip. Ayrıca 400’den fazla da yerel çalışanı bulunuyor.

Neden Ülkeden Ayrılacak?

Şirketten mail yoluyla yapılan bildirime göre karar, portföy sadeleştirme amacıyla alındı. Ayrıca Pakistan rupisindeki değer kaybı ve ülkede görülen ekonomik sorunlar da bu kararın ana etkenleri arasında yer aldı.

Exit mobile version