23 Ekim Okullar Tatil Mi? Milli Yasta Pazartesi Okullarda Ders Var Mı?

#image_title

Gazze‘de Baptist Hastanesi‘ne düzenlenen hain saldırıda 1000’den fazla insan hayatını kaybetmiş ve İsrail’e karşı bu saldırıların durdurulması yönünde açıklamalar yapılmıştı. Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Gazze’de savunmasız sivillerin hedef alınmasından sonra Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilanı kararı sonrasında 23 Ekim Pazartesi okullar tatil olacak mı sorusuna öğrenciler yanıt aradı.

23 Ekim’de Okullar Tatil Mi?

Türkiye’de 3 günlük ulusal milli yas ilan edilmesi sonrasında 23 Ekim Pazartesi günü okullar tatil olmayacaktır. Milli yas süresince okullar da dahil olmak üzere diğer kurumlar çalışmaya devam edeceklerdir. Yani, 23 Ekim okullara tatil değildir.

Milli Yas Nedir?

Ulusal yas ya da milli yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği günlerden ibarettir.

Exit mobile version