Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: Üniversite Harçları Yeniden Alınmayacak

#image_title

Üniversite harçlarıyla ilgili tartışmalara cevap veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bir açıklama yaptı. Yayın organlarında yer alan haberlere göre, üniversite harçlarının geri getirileceği belirtildi. Ancak İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak ya da eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar’ konusu büyük ilgi çekti. Bazı yayın organları, üniversite öğrencilerinden yeniden harç alınacağı yönünde haberler yapmıştı. Ancak İletişim Başkanlığı, iddiaları yalanlayarak gerçekleri paylaştı.

Açıklamada belirtildiğine göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için öğrenci harçlarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre, devlet üniversitelerinde eğitimine devam eden ve yeni başlayacak öğrenciler, geçmiş yıllarda olduğu gibi harç ödemek zorunda kalmayacaklar. Harçların ödenmemesi konusu, kararın birinci maddesinin 3 numaralı fıkrasında açıkça belirtilmiştir. Bu madde, geçen yıl yayımlanan kararda da bulunmaktadır. Kısacası, üniversite harçları devlet tarafından karşılanacaktır.

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, yalnızca yurt dışından gelen öğrenciler ve program sürelerini aşan, yani okulu uzatan öğrenciler için harç uygulamasının devam edeceği vurgulandı. Bununla birlikte, yeni eğitim yılında birinci öğretim öğrencilerinin de harç ödeme zorunluluğu olmayacağı açıkça belirtildi. Böylelikle, iddiaların aksine, birinci öğretim öğrencileri de harç ödemek zorunda olmayacaklar.

Exit mobile version