İmamların Eğitim Müdahalesine Dava

Çevreme duyarlıyım, değerlerime sahip çıkıyorum projesinin iptali için Danıştay’a dava açıldığı belirtildi. Eylemler yapılacağını da duyuran sendika iptal için elden ne geliyorsa yapılacağına da vurgu yaptı.

Eğitim-iş genel başkanı Kadem Özbay, 15 Haziran’da iş yerlerinde eylem başlatacaklarını duyurarak imzalanan protokolün kaldırılması gerektiğini söyledi. Yapılan yazılı araştırmalarda da bu protokolün gerici dernek ve vakıflar tarafından olduğu belirtildi. Yargısal süreçlerin de işleneceğini belirten Kadem Özbay, İzmir genelinde yapılan bu görevlendirmelerin yanlış olduğunu belirtti. Yapılan işlemlere göre bu durumun hakaret anlamı taşıdığı da vurgulandı.

Eğitim Emekçilerine Saygısızlık!

Yapılan bu protokolün eğitim işçilerine bir hakaret olduğunu belirten Kadem Özbay, öğretmenlik mesleğinin bir uzmanlık olduğunu söyledi. Eylemlerin olacağını da ekledi. Bu protokollerin reddedilmesi gerektiğine de vurgu yaparak sorumluluk alınması gerektiğini belirtti. Çocukların eğitim hayatlarının önemli olduğunu ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Uyarıyoruz sloganı yapıldıktan sonra eylem sürecinin başlayacağını da belirtti. 14 Haziran saat 20.00’da başlayacak olan eylem uygun yer ve zamanlarda sık sık yapılacağına da vurgu yapıldı.

Exit mobile version