MEB Ödül Alan Öğretmenler Belli Oldu! Nereden Öğrenebilirsiniz?

#image_title

2023’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın gelenek haline gelen üstün başarı belgeleri, ödülü hak eden öğretmenler için okul kapılarını çaldı. Türkiye kapsamında binlerce öğretmenin adını açıklayan bu özel liste, eğitim sektöründe büyük bir heyecan yarattı.

ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ TESLİM EDİLECEK

Bu yılın başlarında okullara iletilen belgeler, okul müdürlüklerinin sorumluluğu altında. Öğretmenlere açıklanan bu ödüller, MEBBİS sistemi üzerinden duyuruldu. Okul idarelerine düşen görev ise ödüllerin öğretmenlere ulaştırılmasını sağlamak. Hatta üç başarı belgesi sahibi olan öğretmenler, bu prestijli belgeyle daha da taçlandı.

MAAŞLA ÖDÜLLENDİRME İMKANI

Belki de bu ödüllerin en iyi yanı, maaşla ödüllendirme imkanı olması. Evet, yönetmelik gereği, üstün başarı belgesi alan öğretmenler bu ödülle beraber ekstra maaş haklarını da elde etmiş oluyor.

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİNİN TARİHİ

Bu ödüllerin tarihine bakıldığında, eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dönemiyle karşılaşmaktayız. Pandemi döneminde öğretmenlerin göstermiş olduğu çabaları taçlandırmak adına, her bir öğretmene toplam 2 adet başarı belgesi hediye edilmişti. Ancak bu ödüller yalnızca pandemi dönemiyle kısıtlı kalmadı. Depremde aktif olarak faaliyet gösteren öğretmenler, geçtiğimiz eğitim-öğretim senesinde üçüncü başarı belgelerini almıştı. Bu gelenek bozulmadı ve Yusuf Tekin dönemin de devam etti.

ÖDÜL LİSTESİNDE YER ALAN İSİMLER

Öğretmenler, bu prestijli ödülde isimlerinin olup olmadığını merak ediyor. Eğer siz de bu güzel heyecana dahil olmak istiyorsanız, okul idarenizle iletişim haline girebilir veya MEBBİS ödül işlemleri bölümünden kontrol sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version