Milli Eğitim Bakanı Tekin Ara Tatil Tartışmalarına Son Verdi

#image_title

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında ara tatillerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasının gündemde olmadığını vurgulayarak, farklı coğrafi koşullara uygun olarak illere göre ara tatil zamanlarının revize edilebileceğini söyledi.

Bakan Yusuf Tekin, TRT Haber yayınında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren konulara açıklık getirdi. Ara tatillerin kaldırılmasının düşünülmediğini belirten Tekin, bakanlık tarafından yapılan ankete ilişkin de açıklamalarda bulundu. Tekin, “Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor” şeklindeki haberlerin, İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından yapılan rutin değerlendirmeye ait olduğunu ifade etti.

İllere göre ara tatil uygulamasının mümkün olabileceğini belirten Bakan Tekin, Türkiye’nin coğrafi çeşitliliğine dikkat çekti. İklim koşullarına göre tatil tarihlerinin revize edilebileceğini söyleyen Tekin, “Türkiye, coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya’da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz.” dedi.

Bakan Tekin ayrıca, ikinci dönemdeki ara tatilin Ramazan Bayramı ile birleştiğini belirterek, “Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Öyle bir durum söz konusu. Kaldırmadık, o tatil Ramazan Bayramı ile birleşmiş oluyor.” açıklamasında bulundu.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, ikinci ara tatil 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, resmi Ramazan Bayramı tatiliyle birleşmiş olacak. Bu süre zarfında öğretmenler, ara tatil süresince idari izinli kabul edilecek.

Exit mobile version