YKS’nin İlk Oturumu Başladı!

#image_title

Lise son sınıf öğrencilerinin geçtiğimiz çalışmaya başladığı ve üniversiteye geçişlerinde belirleyici olacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) an itibarıyla başladı.

İlk etapta Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) yapılacağı sınavda öğrenciler Türkçe’den 40, Temel Matematik’ten 40, Sosyal Bilimler’den 20 ve Fen Bilimleri’nden de 20 olmak üzere toplamda 120 adet soruyu cevaplayacaklar.

165 dakika boyunca verilecek olan süreçte adaylar doğru olduğuna inandıkları cevabı kitapçıklara işaretleyecek. Sınavın sonunda da tüm kitapçıklar toplanarak merkeze, değerlendirilmek üzere gönderilecek.

Yarın AYT ve YDT Var!

Bugünkü sınavın yanı sıra yarın da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile sınav serisi devam ediyor olacak. Yarın sabah 10.15’te başlayacak olan sınavı, 15.15’te yapılacak olan Yabancı Dil Testi (YDT) takip edecek.

Sınav sonuçları ÖSYM tarafından 20 Temmuz tarihinde açıklanacak ve ardından da tercih maratonu başlıyor olacak.

TYT Zorunlu 

Yayımlanan bilgilere göre tüm adayların TYT’ye girmesi zorunlu. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinden lisans programına yerleşmek isteyenler ise AYT ya da YDT’ye katılmak zorunda olacaklar.

TYT’nin alan puan türlerinde hesaplamaya yüde 40 oranında etkisi olacak. Yüzde 60’lık kısım ise AYT ya da YDT ile hesaplamaya dahil edilecek.

Exit mobile version