1,2,3 Çocuklu Ailelere Ekim Ayında Para Yatacak! 3571 TL Destek İçin Bunu Hemen Yapın

#image_title

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimi ve ihtiyaçlarının karşılanması adına verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ekim ayı ödemeleri merakla bekleniyor. Her ay düzenli olarak yapılan ödemeler arasında yer alan SED ödemelerinin başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hala devam ettiriliyor.

Her ay ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için yatırılan SED ödemeleri, Ekim ayında da can suyu olacak. 3.644 lira ile 4.853 lira arasında yer alan SED ödemeleri için başvuruların da devam ettiği bugünlerde, ayın kaçında desteğin yatacağı büyük merak konusu oldu. Peki SED ödemesi ne zaman yatacak? SED ödemesine başvuru nasıl yapılır?

Temmuz Ayında SED Ödemesi Zamlandı!

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan zammın ardından Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri de zamlandı. Yüzde 17.55 oranında zam alan SED ödemeleri, 3.038 liradan 3.571 liraya yükseldi. Böylelikle de çocukların eğitimi ve sosyal ihtiyaçlarına daha fazla destek olunacağı vurgulandı.

SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

SED ödemesi alabilmek için bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Bu şartlar karşılayan vatandaşların, Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapması yeterli olacaktır.

SED Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

SED desteğinden faydalanabilecek kişiler şöyledir:

Bu şartları sağlayan çocuklar için yapılan talepler, SED yönetmeliği kapsamında değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda uygun görülen başvurular ise SED ödemesi almaya hak kazanır. Bir kez başvuru yapmanın yeterli odluğu SED ödemeleri, her ay hak sahibinin hesabına yatar.

Exit mobile version