1250 TL Destek Parası Ne Zaman Hesaplara Yatacak? Ekim 2023 Aile Destek Ödemesi Tarihi!

#image_title

Eylül ayını geride bırakırken, Ekim ayıyla birlikte çeşitli sosyal destek ödemeleri de gündeme geldi. Ekim ayında verilecek olan destek ödemeleri merakla beklenirken, aile destek ödemelerine dair açıklamalar araştırmalarda hız kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan Aile Destek Programı kapsamında bu ay, dar gelirlilerin hesaplarına 3 yerden destek yatıyor olacak. Aile destek ödemesine ek olarak çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de bu ay hak sahiplerinin hesaplarına tanımlanacak. Peki, tüm bu destekler ayın kaçında yatacak? İşte Ekim ayı aile destek ödemesi ve yapılacak olan ek ödemeler…

2023 Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan Aile Destek Programı kapsamında Ekim ayında da aile destek ödemesi veriliyor olacak. Aile destek ödemesine ek olarak 2 destek de yine aynı tarihlerde hesaplara yatmaya başlıyor olacak.

Aile destek ödemesi tarihi hakkında her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklama yapıyor. Bu yüzden ödemelerin tarihi şimdilik belli değil. Ancak, önceki aylarda hep 15’inde yattığından, ödemelerin 15 Ekim’de yatırılması bekleniyor.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde her ay dar gelirli ailelere verilen aile destek ödemesi, hanede kişi başına düşen aylık gelire göre veriliyor. Bu kapsamda ödemelerin tutarları ise şöyle:

Exit mobile version