13 Haziran İzmir, Ankara, İstanbul ve Antalya Güncel Akaryakıt Fiyatları

Seçimlerin sonuçlanmasından bu yana her gün değişim gösteren dolar kuru nedeniyle akaryakıt fiyatları da etkilenirken, her geçen gün alım gücü düşen kamuoyu yeni fiyatları merak etmeye devam ediyor. Brent Petrol ve döviz kurunun etkili olduğu hesaplamalarda akaryakıt fiyatları, son günlerde hızla değişiklik gösterirken, yeni fiyatlar vatandaşlar tarafından sıkça araştırıldı. Peki, 13 Haziran 2023 Salı günü güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve Brent Petrol Fiyatı Etkiliyor 

Brent Petrol ve dolar kurundaki sert değişim, güncel motorin ve benzin fiyatlarını da etkiliyor. Kamuoyunun gündeminde sıkça yer alan akaryakıt fiyatları, özellikle 3 büyük şehirde büyük merak konusu oldu. Bu kapsamda da kullanıcılar, benzin ve motorin fiyatını sorgulamaya başladı. Peki, İzmir, İstanbul, Antalya ve Ankara’da güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İstanbul Avrupa Yakası:

İstanbul Anadolu Yakası

İzmir

Ankara

  • Benzin fiyatı: 24,39 TL
  • Motorin fiyatı: 22,63 TL

Antalya

  • Benzin fiyatı: 24.94 TL
  • Motorin fiyatı: 23.21 TL

Akaryakıt Fiyatları Neye Göre ve Nasıl Hesaplanır? 

Akaryakıt fiyatları Türkiye’de Akdeniz-İtalyan piyasasına göre hesaplanmaktadır. Hesaplama yapılırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı da eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunur. Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanmasında ise Akdeniz ve İtalyan piyasası baz alınmaktadır. Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayımlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları kullanılarak gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplaması tamamlanır. Günlük dolar kuruyla birlikte hesaplama yapılan akaryakıt fiyatlarında belli bir değişim farkında, gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Exit mobile version