1650 TL Kömür Yardımı ve 2500 TL Doğalgaz Yardımı Başladı!

#image_title

Dar gelirli aileler için çeşitli yardımlar dağıtmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda doğalgaz yardımı ve kömür yardımı da veriyor. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte soba ve doğalgaz kullanan vatandaşlar, devletten ek ödeme alıp alamayacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl kış mevsiminde verilen kömür ve doğalgaz yardımının bu yıl da verilip verilmeyeceği merak ederken, aslında başvurular çoktan başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her kış dar gelirli vatandaşlara verilen kömür ve doğalgaz faturası yardımları devam ediyor. Sadece dar gelirlilerin faydalanabildiği destek ödemeleri kapsamında yer alan yakacak yardımı, bu yıl da yine hak sahiplerine verilecek. Aynı zamanda şu anda başvuruları devam eden doğalgaz yardımı da yine hak sahiplerine kış boyu ödenecek. Peki, sadece dar gelirli hanelerin faydalanabileceği doğalgaz yardımına başvuru nasıl yapılır? Kömür ve yakacak yardımı nasıl alınır? İşte 2023 kışı kömür yakacak yardımı ile doğalgaz fatura desteği…

Odun ve Kömür Yardımı Başvurusu!

İçişleri Bakanlığı üzerinden Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde verilen odun ve kömür yardımları başladı. Bu kapsamda sosyal güvencesi olan ancak hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3’ünden az olan vatandaşlar, odun ve kömür yardımı alabilecekler.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapılan odun ve kömür yardımlarında başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Formunu eksiksiz bir şekilde dolduran vatandaşların başvuruları incelenir. İnceleme sonrasında da il ve ilçe de baz alınarak 650 TL ile 1650 TL arasında odun ve kömür yardımı yapılır.

Ekim 2023 Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Dar gelirli hanelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde verilen doğalgaz yardımları için başvurular başladı. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular kapsamında, verilen doğalgaz desteği, 900 TL ile 2500 TL arasında yer alıyor. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, hak sahibi olmaları durumunda PTT şubeleri üzerinden faturalarını ödeyerek destekten faydalanabiliyor

Exit mobile version