2. El Araçlarda Yeni Düzenleme: Sıfır Fiyatını Geçemeyecek

#image_title

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre ikinci el motorlu araçların fiyatı, üretici ya da distribütör tarafından belirlenen satış fiyatının üzerinde pazarlandığında durum ikinci el araç ticareti kabul edilecek. Bu kapsamda da aracını satmak isteyenler 1 Ocak 2024 tarihine kadar bu fiyatın üzerine çıkamayacak, yani sıfır fiyatın üzerinde ikinci el satışlar engellenecek.

Yapılan değişikliğe göre, ikinci el motorlu araç satışı için ilan veren gerçek veya tüzel kişiler, yasağa aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve bu ilanlara ilişkin bilgileri Bakanlığın taleplerine uygun şekilde iletmekle yükümlü olacak. Uyarma görevi, ilan verene taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisini ve ilan fiyatının bu yönetmeliğe aykırılık teşkil ettiği bilgisini içerecek.

Söz konusu bu yönetmelik ise 15.07.2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan uygulamada tavsiye edilen satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutarı da belirleyecek.

Exit mobile version