2023 2024 KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonucu Tarihi!

#image_title

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve kredilerin başvuruları tamamlandı! 2023 2024 eğitim ve öğretim dönemi için verilecek olan burs ve krediler için artık geri sayım başlarken, herkes başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etti. Öğrenciler eğitim hayatları boyunca katkı sağlamak amacıyla verilen KYK burs ve kredilerinin sonucu için artık gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde KYK ile verilen burs ve krediler için artık geri sayım başladı. Öğrencilere maddi destek sunan ve burs alınması durumunda geri ödemesiz olan KYK bursu başvuruları tamamlandı. Şimdi ise sonuçların belli olması ve ardından ilk toplu KYK ödemesinin yapılması bekleniyor. Peki, yüzbinlerce öğrencinin hem eğitim hem de yaşam için gereken ihtiyaçlarını karşılaması adına verilen KYK burs ve kredileri ne zaman başlayacak? KYK burs başvuru sonucu tarihi belli oldu mu?

2023 2024 KYK Burs Başvuru Sonuçları Tarihi!

KYK burs ve kredi başvuruları 12 Ekim’de başlayıp 19 Ekim’de sonlanmıştı. Başvuruların sonlanmasının ardından milyonlarca öğrenci başvuru sonuçlarını merak ederken, tarih araştırılmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlatılan başvurular 16 Aralık tarihinde sonuçlandırılmıştı. Bu yıl başvurular 1 ay erkene alındığından, sonuçların da Aralık yerine Kasım ayında açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasının ardından da öğrencilere 3 aylık toplu ödeme yapılması da yine beklenenler arasında yer alıyor.

KYK Güncel Burs Tutarı Kaç TL?

İlk kez burs veya kredi alacak öğrencilere, TC kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödeme yapılacak. Bu kapsamda ilk ay, yine önceki yıllarda olduğu üzere ilk kez bus ya da kredi alacak öğrencilere 3 aylık toplu ödeme yapılması bekleniyor.

Öğrenciler için en son Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam müjdesi vermişti. Duyuru sonrasında önlisans ve lisans öğrencilerinin bursu 1250 TL’ye, yüksel lisans öğrencilerinin 2500 TL’ye ve doktora öğrencilerinin de 3750 TL’ye yükseltilmişti. Şimdilik tutarlarla ilgili bir zam yok, ancak Ocak 2024’te zam yapılıp yapılmayacağı şimdiden konuşuluyor.

Öte yandan eğer bu yıl da toplu ödeme yapılırsa; ilk KYK ödemeleri önlisans ve lisans öğrencileri için 3.750 TL, yüksel lisans öğrencileri için 7500 TL ve doktora öğrencileri için de 11250 TL olacak.

Exit mobile version