2023 Kurban Bayramı İkramiyeleri Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Emeklilerin her yıl merakla beklediği ikramiyelerin ne zaman ödeneceğine dair ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı’ndan önce tüm bayram ikramiyelerinin emeklilerin hesabına yatacağını aktarırken, tutarın da 2 bin TL olacağını belirtmişti. Peki 2 bin TL’lik emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu mu? Bayram ikramiyeleri ayın kaçında hesaplara yatacak? İşte merak edilenler…

İkramiyeler ve Maaşlar Erkenden Ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde gerçekleştirdiği ilk Kabine toplantısı sonrasında milyonlara müjdeli haber verildi. Erdoğan’dan yapılan açıklamada emekli ikramiye ve maaşlarının, Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı dahil olmak üzere tüm emekliler, 19-25 Haziran 2023 tarihleri arasında ikramiyelerini alacaklar. SSK kapsamında aylık alanların Haziran dönemi aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 19 Haziran ile 21 Haziran 2023 tarihine kadar yatması bekleniyor.

Nisan ayında yüzde 82 artışla Erdoğan’ın talimatı sonrasında 2 bin TL’ye kadar yükseltilen bayram ikramiyesinde hala artış konuşuluyor. Yer alan hesaplama formüllerinde yüzde 25 artış ve yüzde 50’lik artış kulislerde konuşulurken, henüz net bir açıklama yapılmadı. Aksi bir açıklama yapılmadığı sürece, bayram ikramiyeleri 2 bin TL olarak yatırılacak.

Dul ve Yetimlere Ne Kadar İkramiye Ödenecek? 

Söz konusu ikramiye artışı dul ve yetimlerin aldıkları ikramiyelere de yansıyacak. Ölüm aylığı alanlar, dul ve yetimler de hisseli oranda emekli ikramiye ödemesinden faydalanabilecek. eğer bir örnek verecek olursak, eğer yüzde 25 zamlı bir şekilde 2 bin 500 TL ikramiye yatırılmasına karar verilirse, yüzde 75 ölüm aylığı alanlar 1875 TL ikramiye alabilecekler. Yüzde 50 ölüm aylığı alanlar 1250 TL, yüzde 25 alanlar da 625 TL para alacaklar.

Exit mobile version