50 Bin TL Aylık Faiz Getirisi Ziraat Bankası! Ekim Ayı Mevduat Kazancı Hesaplandı

#image_title

Eylül ayında Ağustos ayındaki yüzde 36’lık mevduat faizine kıyasla, oranlarını yüzde 42’ye çıkarmıştı. Ekim ayında da beklenen yükseliş gelirken, en yüksek mevduat faizi yüzde 43’ü gördü. Böylelikle elinde birikimi olan vatandaşların Ekim ayında ne kadar kazanç elde edebileceği belli oldu.

Elinde az da olsa birikmişi olanlar araç ve konut hayallerinden vazgeçerek mevduata yönelmeye başladı. Her ay farklı oranlara çıkan mevduat faizleri, Ekim ayında yüzde 43’ü gördü. Hal böyle olunca da elinde 50 bin lirası dahi olanlar mevduat seçeneklerini araştırmaya başladı. Peki 50 bin liranın mevduat getirisi ne kadar oldu? 50 bin liranın 32 günlük mevduat getirisi Ziraat Bankası’nda kaç TL?

50 Bin Liranın Faiz Getirisi Ziraat Bankası

Elinde birikimi olan vatandaşlar konut ya da araba almak yerine ellerindeki parayı çoğaltmak için artık mevduat seçeneklerini tercih ediyorlar. Konut balonunun patlayıp taleplerin düştüğü bugünlerde Ziraat Bankası, 50 bin liraya 32 günlük vade süresinde yüzde 30 oranında mevduat faizi veriyor. Bu sayede de 32 günde toplam 1.249 liralık kazanç elde edilebiliyor.

50 Bin TL Ekim Ayı Mevduat Getirisi Hesaplandı

Ziraat Bankası’nın yanı sıra, 50 bin liranın en yüksek mevduat getirisi Odeabank’ta yer alıyor. Yüzde 43 oranında mevduat sunan Odeabank’ın yanı sıra 50 bin liranın değişen vade sürelerine göre sunduğu kazançlar şöyle sıralanıyor:

Exit mobile version