5000 TL Emekli İkramiyesi Bu Ay Yatırılıyor! O Tarihte Hesaplarınızı Kontrol Edin

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayındaki Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere müjdeyi verdi. Haftalardır gündemde yer alan Cumhuriyet’in 100. Yılına özel emekli ikramiyesi konusu böylelikle netleşmiş oldu. Emeklilere 5000 TL ikramiye verileceğinin öğrenilmesi üzerine tarih araştırmaları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise ikramiyelerin yatacağı tarihe ışık tuttu…

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammına ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyelerinin hangi tarihte yatırılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması doğrultusunda emeklilerin ve dul ve yetim aylığı alanların faydalanabileceği emekli ikramiyeleri için artık geri sayım başladı. Peki, Bakan ışıktan ikramiyelerin ödenmesi için hangi tarihi söyledi? 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim aylığı alanlar kaç TL emekli ikramiyesi alacak?

5000 TL Emekli İkramiyesi Dul ve Yetime de Yatacak

Ekim ayında Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmayan emeklilere ikramiye verileceğini duyurdu. 5000 TL ikramiyenin emeklilere tam olarak ödeneceği vurgulanırken, dul ve yetim aylığı alanlara da hisseli olarak yatacağı öğrenildi. Bu kapsamda çalışmayan emekliler 5000 TL alırken, dul olup çocuğu olmayanların 3750 TL, dul olup çocuğu olanların 2500 TL ve yetimlerin de 1250 TL ikramiye alacağı netleşti.

Emekli İkramiyesi Ayın Kaçında Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk açıklamasında emeklilere 5000 TL ikramiyenin Kasım ayında verileceğini duyurmuştu. Duyurunun ardından herkes ayın kaçında ödemelerin yatırılacağını merak ederken, Çalış ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan, 15 Kasım’a kadar ikramiyelerin aktarılacağını söyledi. Böylelikle de ikramiyelerin ayın ilk yarısında ödeneceği belli olmuş oldu.

Exit mobile version