715 Milyon TL Tarımsal Avans Yatırıldı! TC Kimliği 0-2-4-6-8- ile Bitenler Hemen Kontrol Etsin!

#image_title

Tarımsal destek ödemelerinin devam ettiği bugünlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeni bir duyuruyla ek destek ödemesi yapıldığını açıkladı. Dün yeni bir paylaşım yapan Bakan Yumaklı, 715 milyondan fazla hasat avans ödemesi tapıldığını duyurdu. Yatırılan ödemelere dair detaylar da verilirken, gözler yarın da yapılması beklenen tarımsal destek ödemesine çevrildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün yaptığı yeni bir paylaşımla birlikte 715 milyon liradan fazla hasat ödemesi yapıldığını duyurdu. Paylaşımında detayları da aktarırken, çiftçilerin Ziraat Bankası hesabına ödemelerin aktarıldığı öğrenildi. Dün yapılan ödemelerin ardından milyonlarca çiftçi, Ekim ayı dördüncü tarımsal destek ödemesini merak etti. Peki, Ekim ayı dördüncü tarımsal destek ödemesi ne zaman yatacak? Dün kimlere hasat avansı yatırıldı?

715 Milyon 751 Bin TL Hasat Avansı Yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şahsi X hesabından bir paylaşım yaptı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) üye olan pancar üreticilerine, 715 milyon 751 bin TL hasat avansı yatırıldığını duyurdu. Türkşeker aracılığıyla ödemelerin yapıldığını aktaran Bakan Yumaklı, herkese hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Yarın Tarımsal Destek Ödemesi Yatacak mı?

Ekim ayında ilk olarak mazot ve gübre desteği yapılırken, 6 Ekim Cuma günü itibarıyla da haftalık tarımsal destekler yatmaya başlamıştı. Bugüne kadar toplamda üç tarımsal destek ödemesi ve bir de mazot ve gübre desteği yatırılırken, yarın destek ödemesinin yatıp yatmayacağı merak konusu oldu.

Her hafta Cuma günü hesaplara yatırılan tarımsal destek ödemesi Ekim ayında toplam üç kez yatırıldı. Böylelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan hak sahipleri ödemelerini almış oldu. Ek olarak dün, pancar üreticilerine Türkşeker aracılığıyla 715 milyon 751 bin liralık ödeme de yapıldı.

Tüm bunların üzerine yarın artık ayın sonuncu tarımsal destek ödemesinin yapılması bekleniyor. Bu kapsamda ödemelerle ilgili net bir bilgi henüz bulunmuyor. Ancak, her hafta Cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödeme gününde duyuru yapıldığından, yarın ödeme olup olmayacağının belli olacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version