Acun Ilıcalı’dan Memleketi Erzurum’a Terlik Fabrikası! Çalışanların %80’i Kadın

#image_title

TV8 kanalının sahibi olan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ile iş insanı Fatih Melek ortaklaşa terlik fabrikası kurdu. Ilıcalı’nın memleketi Erzurum’da açılışı yapılan fabrikada çalışanların %80’lik kısmı kadınlardan oluşmakta. 500’den fazla kişiye istihdam sağlayacak bu yer 15.000m2’lik bir alan üzerinde kurulu.

Avrupa’nın en büyük eva terlik üreticilerinden biri haline gelen markasının Erzurum’un Ilıca ilçesinde yer alan terlik fabrikası yıllık 12 milyon yüksek üretim kapasitesiyle bölgedeki kadın istihdamına büyük katkı sağlayacak.

Açılışta Acun Ilıcalı başta olmak üzere Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum İl Jandarma Komutanı Metin Düz ve firma sahibi Fatih Melek’inde katıldığı törene katılım oldukça yüksek geçti.

Birbirinden farklı 200 terlik modeli ile 10 milyon adetten fazla üretim gerçekleştiren Türkiye’deki başarısıyla adından söz ettiren markanın ürünleri 10’dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Türkiye’de zincir mağazalar ve internet satış kanalları ile ürünlerini müşterilerine ulaştıran marka; erkek, kadın ve çocuk olmak üzere 3 ana grupta üretim yaparak hizmet vermektedir.

Exit mobile version