Aile Destek Parası Alanlar e-Devlet’ten Teyit Etsin! Ekim Ayında 900 TL Ek Ödeme Yatacak

#image_title

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan aile destek ödemeleri kapsamında her ay dar gelirliye maddi anlamda yardımcı olunuyor. Dar gelirli ailelerin çocuklarının ve fatura gibi çeşitli ihtiyaçlarının da karşılandığı programda her türlü detay, dar gelirlinin fırsatlarını eşitlemek için dikkate alınıyor.

Her ay dar gelirlinin hesabına aynı tarihlerde yatırılan aile destek parası sayesinde fırsatlar eşitleniyor! İşi olmayan, işi olup yetiremeyen, çocuğu olan ya da olmayan tüm dar gelirlilerin başvuru yapabildiği aile destek ödemeleri, Ekim ayında da hesaplara yatıyor. Üstelik, fatura ve çocuk bileşeni desteğiyle birlikte! İşte Ekim ayı aile destek ödemesi ve detaylar…

Ekim 2023 Aile Destek Ödemesi Tutarı Kaç TL?

Aile destek ödemeleri, dar gelirli aileler için verilen bir tür geri ödemesiz maddi yardımdır. Fırsatların eşitlenmesi ve dar gelirliye destek olmak adına verilen bu ödemeler, hanede kişi başına düşen gelir miktarına göre ayarlanır. İşte kişi başına düşen gelire göre verilen aile destek ödemesi tutarı:

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatar?

Her ayın 15’inde yatırılan aile destek ödemelerinin Ekim ayında da yine aynı tarihte yatması bekleniyor. Ancak ödeme duyurularını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığından, takvimle ilgili şimdilik net bir şey yok.

Çocuk Bileşeni ve Fatura Desteği!

Ekim ayında hak sahiplerine verilen aile destek ödemelerinin yanı sıra fatura ve çocuk bileşeni desteği de veriliyor. 350-650 TL arasında çocuk bileşeni ve 112-225 TL arasında da elektrik tüketim desteği veriliyor.

Exit mobile version