Altın Gram Fiyatı Yükselişle Güne Başladı

Altın gram fiyatı, yeni güne yükselişle başladı ve saat 10.25 itibarıyla %0,2 artışla 1.472 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.420 lira, Cumhuriyet altını ise 9.770 liradan satılıyor. 

Altının ons fiyatı, dün %0,1 düşüşle günü 1.942 dolardan kapatmasının ardından şu sıralarda önceki kapanışın %0,4 altında, 1.933 dolardan alıcı buluyor. Analistler, ABD Merkez Bankası’nın politika faizini sabit bırakmasının ardından küresel piyasalarda sınırlı da olsa olumlu bir seyir izlendiğini belirterek, yatırımcıların odak noktasının Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kararları olduğunu ifade etti. Fed’in geçen yılın mart ayından bu yana faiz artışına gitmediğini hatırlatan analistler, altının ons fiyatının yeni günde 17 Mart’tan bu yana en düşük seviyeyi test ettiğini belirtti. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olabileceği yönündeki açıklamalarıyla, temmuz toplantısında Fed’in 25 baz puan faiz artışı yapma beklentilerinin %70’e çıktığını aktardı. 

Analistler, bugün ECB’nin faiz kararları ve Başkan Christine Lagarde’ın açıklamalarının yanı sıra Avro Bölgesi’nde dış ticaret dengesi, ABD’de kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik olarak altının ons fiyatında 1.930 ve 1.920 doların destek, 1.950 ve 1.960 doların ise direnç konumunda olduğunu bildiren analistler, piyasaların bu seviyeleri takip edeceğini söyledi. 

Exit mobile version