Altın Yatırımcıları FED’den Karar Bekliyor

FED bugün akşam saatlerinde faiz kararını duyuracak ve karar sonrasında FED Başkanı Jerome Powell, önemli açıklamalar yapacak. Her dönem piyasaların merakla beklediği faiz kararı ise genellikle altın ve kripto gibi birimlerde etkili olurken dolar kurunda da hareketliliğe neden olması bekleniyor. Covid-19’un tedarik zincirlerinde açtığı sorunlar, geçen yıl Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yükselen emtia fiyatlarıyla birlikte ABD’de ve küresel çapta bir enflasyon sorunu baş gösterdi.

ADB’de Enflasyon Dibi Gördü 

FED, yükselen enflasyonu düşürebilmek için faiz oranlarını Mart 2022’den bu yana artırmaya devam ediyor. Faiz artışları piyasaları derinden etkilerken sonuç olarak ABD Mayıs enflasyonu yüzde 4 oranında gerileyerek 2 yılın dibini gördü. Geçtiğimiz aylarda görülen bankacılık krizi ve resesyon endişeleri nedeniyle FED’in faiz artırımlarına ara verme ihtimali güçlendi. Son toplantısında yüzde 25 oranında bir artışla faizi yüzde 5.25 seviyesine çıkaran FED, politika metninde faiz artışlarına devam edeceğini belirten ifadeyi çıkarmıştı.

Ons Düştü, Gram 1500’ü Zorlamaya Başladı 

Geçtiğimiz gün 1957 dolardan başlayan ons altın fiyatı hala büyük bir baskının altında. 1940 dolara kadar gerileyen ons, 1943 dolardan günü kapatmıştı.

Exit mobile version