Asgari Ücret Zammında Korkutan Senaryo! Bu Rakam Hayallerinizi Yıkabilir

#image_title

Yeni bir yıl daha yaklaşırken 2024 yılında asgari ücretin ne olacağı milyonlarca çalışan için bir umut kapısı haline geldi. İktidarın gazetecilerinden Cem Küçük yeni asgari ücret konusunda tahminlerini söylerken bazı kişiler buna tepki gösterdi.

Yanlış ekonomi politikalarında atılan hatalı adımlarla artan yüksek enflasyon akabinde yeni dönemde asgari ücretin ara zamma uğramayacağı daha önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise asgari ücretteki yüksek artışların enflasyonu tetiklediğini öne sürmüştü.

Asgari Ücrete %38 Zam

Cem Küçük, yeni yılda asgari ücret tahmini için beklentisinin %38 olacağını söyleyerek, “Asgari ücret zammının da bu iki verinin ortasında gerçekleşmesi bekleniyor. Yani yüzde 38 çıkarsa yüzde 40 civarında bu da aşağı yukarı 4 bin 400 lira, 15 bin küsur veya 16 bin civarında olması bekleniyor” dedi.

Cem Küçük konuşmasının devamında, “Mevcut plana göre yüzde 35’lik bir asgari ücret zammında ise maaşların 15 bin 400 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor” dedi.

Exit mobile version