Bakan Işıkhan Müjdeyi Verdi! 5 Bin TL Emekli İkramiyesinin Hesaplara Yatacağı Tarihi Belli Oldu!

#image_title

Emeklilerin bir süredir merakla araştırdığı emekli ikramiyesi konusu karara bağlandı. Dün, Kabine Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek seferlik 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceğini duyurdu. Bu kapsamda dul ve yetim maaşı alanlar kaç TL ikramiye alacaklarını merak etti. Ayrıca, 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ne zaman yatacağı da bir başka merak konusu oldu. Peki, 5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim aylığı alanlara kaç TL emekli ikramiyesi verilecek?

Kimler 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Alabilecek?

Milyonlarca emekliyi mutlu edecek haber, dün Kabine Toplantısı sonrasında geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrasında emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye verileceğini kaydetti. Ancak ikramiyeden sadece çalışmayan emeklilerin faydalanabileceği vurgulandı. Yani çalışan emekliler herhangi bir ikramiye alamayacaklar. Bu nedenle de ikramiye ödemesinin toplamda 12.2 milyon emekliye ödeneceği anlaşıldı.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Ne Kadar Emekli İkramiyesi Yatacak?

Dul olup çocuğu olmayan kişiler, ikramiyenin yüzde 75’ini yani 3750 TL alabilecekler. Dul olup, çocuğu da olan vatandaşlar ikramiyenin yüzde 50’sini yani 2500 TL alabilecekler. Yetimler ise ikramiyenin yüzde 25’i kadarını, yani 1250 TL ödeme alabilecekler.

5 Bin TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Hesaplara Yatacak?

Çalışmayan emekliler için tek seferlik verilecek olan 5 bin TL emekli ikramiyesi, önümüzdeki ayda, yani Kasım ayında yatırılmaya başlayacak. Net bir gün verilmemekle birlikte ödemelerin, TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılması bekleniyor.

Exit mobile version