Bakan Işıkhan Ocak 2024’te Memur Maaşının Kaç TL Olacağını Açıkladı!

#image_title

Aylardır gündemi meşgul eden memur maaş zammı konusuyla ilgili hesaplamalar devam ediyor. Memurlara henüz ne kadar zam yapılacağı belli olmazken, enflasyon farkının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Çeşitli bakanlardan memur maaş zamlarına ilişkin açıklamalar gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamalarda yaklaşık olarak zamların ne kadar olacağını söyleyen Bakan Işıkhan’dan sonra hesaplamalar tekrar hız kazandı.

Birkaç aydık gündemde olan toplu sözleşmelerden memurlar için yüzde 15 oranında bir zam çıktı. Bu zam oranıyla birlikte hesaplanacak olan enflasyon farkı ile memurlara 2024 Ocak ayında ne kadar zam yapılacağını netleşecek. Peki enflasyon beklentisi ne? Bakan Işıkhan hangi orana işaret etti? Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Memur Maaş Zammı Ocak’ta Belli Olacak!

Memur maaşlarına yönelik henüz herhangi bir şey netleşmezken, gözler Ocak 2024’te açıklanacak olan enflasyon farkına çevrildi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından verilen kararda toplu sözleşmeler kapsamında memurlara Ocak ayında yüzde 15 zam yapılacak. Yüzde 15 zamma bir de enflasyon farkı eklenecek. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammının birlikte hesaplanacağı memur zammı ise Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak.

Bakan Işıkhan Memur Maaş Zammını Açıkladı

Memur maaşlarına yönelik çeşitli hesaplamalar hız kazanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan şaşırtıcı bir açıklama yapıldı. Tahminlerin yüzde 40-45’lik zam oranına yoğunlaştığı haftalarda Bakan Işıkhan, yüzde 50’lik bir tahminde bulundu:

“Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.”

Exit mobile version