Bakan Mehmet Şimşek, Londra’da Yatırımcılarla Bir Araya Geldi

#image_title

Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden itibaren yaptığı uluslararası yatırımcılarla olan görüşmelerine Londra durağını da ekledi. Toplam varlığı 75 trilyon doları aşan uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonlarının yöneticileriyle buluştu.

Bakan Şimşek, Körfez ülkeleriyle başladığı “road show” yatırımcı görüşmelerine, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılım sağlamak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde New York’ta devam etti. Sonrasında finansın önemli durak noktalarından olan Londra’ya devam eden Şimşek, 4-6 Ekim tarihleri arasında uluslararası yatırımcılarla yoğun iletişimde bulundu.

Ziyaret kapsamında, toplam varlığı 75 trilyon doları geçen uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonları yöneticileriyle bir araya gelen Şimşek, aralarında derecelendirme kuruluşlarının da yer aldığı yaklaşık 85 ayrı kurumdan 100’ün üstünde üst düzey yöneticiyle görüşmeler sağladı.

Yaptığı görüşmelerde uluslararası yatırımcılara ve kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcilerine Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program’daki hedef ve reform hazırlıklarından bahseden Bakan Şimşek, yatırımcıları Türkiye’deki olan fırsatları değerlendirmeye çağırdı.

Bakan Şimşek, Haftaya Yeniden Yollara Düşüyor

Gerçekleştirilen ziyaretlerinin sonrasında Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankasının önümüzde ki hafta Marakeş’te başlayacak olan yıllık toplantılarına da Türkiye’yi temsilen gidecek olan Şimşek, burada da çeşitli ülke mevkidaşları, fon yöneticileri, yatırım bankalarının temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

Bakan Şimşek’e bu toplantılarında Başkan Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

Exit mobile version