Bakan Mehmet Şimşek “Tasarruf Genelgesi” Yayımladı

#image_title

14 Mayıs seçimlerinin 28 Mayıs tarihinde sonuçlanmasından sonra Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevine başlayan Mehmet Şimşek, yeni bir genelge imzaladı. İmzalanan genelge kapsamında deprem kaynaklı maliyetler hariç, tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca genelde tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının daha etkili kullanılması adına yönergeler de yer aldı.

Kamu Kurumlarının Harcamaları Sınırlandırılacak

Yayımlanan genelgeye göre kamu kurumlarında harcamalar, bütçeyle sınırlı kalacak. Bu kapsamda kamu kurumları enerji ve su alımları, tören, ağırlama, temsil, tanıtım, personel giderleri, enerji ve su alımları, persınel servisi gibi giderler konusunda belirlenen tasarruf kurallarına uyacaklar.

Ayrıca kamu hizmetlerinin de bütçe sınırları içinde kalıp, kaynakların etkin ve ekonomik bir şekilde kullanılması gerektiği vurgulandı. İlgili kurumların faaliyetlerini genişletmesi, iş artışlarından kaçınması ihalelerdeki gereksiz unsurların kaldırılması, ortak alımlarla maliyetlerin düşürülmesi gibi tedbirler de genelgede yer aldı.

Tasarruf Raporu Bildirilecek 

Son olarak genelgede bahsedilenlere göre tasarruf tedbirleri, kamu kurumları tarafından izlenecek ve tasarruf sağlanan alanlarda raporlama da yapılacak. Bu nedenle de 28 Temmuz tarihine kadar tasarruf imkanı olan alanlar, bakanlığa bildirimde bulunacak.

Exit mobile version