Bakanlık Yarın Tarımsal Destek Ödemesi Yatıracak mı?

#image_title

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde başlatılan Tarımsal Destek Programı kapsamında çiftçilere çeşitli tarımsal destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Her dönem çiftçinin de dar gelirlilerin de yanında duran bakanlıklardan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda programın başlatıldığı günden bu yana Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydı olan çiftçilere ödeme yapıyor. Bu ödemeler ise üretim yapan çiftçilere destek olarak tarım anlamında gelişmelerine imkan sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eylül ayının ilk Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, mazot ve gübre desteklerinin 2024 yılı yerine Ekim ayında verileceği müjdelenmişti. Böylelikle de çiftçilere kış mevsimine girilmeden önce ürünlerini ekebilmeleri için maddi destek sunuldu. 3 Ekim itibarıyla ödemeler başlatılırken, tarımsal destek ödemeleri merak konusu oldu. Peki mazot ve gübre desteklerinin yanı sıra bu Cuma yani yarın, tarımsal destek ödemesi yapılacak mı?

Mazot ve Gübre Desteği Hesaplara Yatmaya Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 2024 yılındaki mazot ve gübre desteği Ekim 2023’e çekilirken ödemeler de başladı. Bu kapsamda 3 Ekim itibarıyla hububat üreticilerine mazot ve gübre desteği yatmaya başladı. Dekar başına 103 lira mazot e 46 lira gübre olmak üzere dekar başına toplamda 149 lira ödeme yapılıyor.

Şimdilik hububat üreticileri için başlatılan destek ödemelerinin önümüzdeki günlerde diğer ürünlerin üreticilerine de verilmesi bekleniyor. Şimdilik bir takvim bulunmazken, üreticilere Ekim ayı içinde tüm ödemelerin yapılarak tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Tarımsal Destek Ödemesi Yatacak mı?

Programın başlatıldığı günden bu yana her Cuma günü ÇKS kaydı olan çiftçileri hesaplarına çeşitli tarımsal destek ödemeleri yatırılıyordu. Ancak bu ay mazot e gübre destekleri ödenmeye devam edeceğinden, yarın ek bir tarımsal destek ödemesi yapılması beklenmiyor. Ancak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan aksi bir açıklama yapılırsa, yine sizlere bildiriyor olacağız.

Exit mobile version