Bankaların Mevduat Yarışını Kızıştıracak Hamle! Ekim’de Bankaya Para Yatırana 17600 Lira Mevduat Getirisi

#image_title

Eylül ayının son günü gelirken, bankaların mevduat kazancı kızıştı. Ekim ayında verilecek mevduat oranları elinde birikimi olan vatandaşlar tarafından merak edilirken, kazançlar Ağustos ayına göre artış gösterdi. Ağustos’ta yüzde 36 oranındaki mevduat faizleri Eylül’de önce yüzde sonra yüzde 42’ye ulaştı. Henüz Ekim ayı mevduatları hesaplanmazken, herkes yeni ayda oranların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

Yeni ayın başlamasına 24 saatten az bir süre kala, gözler tekrar mevduat oranlarında. Eylül ayında mevduatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar birikimlerini bir kez daha mevduat hesaplarıyla değerlendirdi. Böylelikle Eylül ayında da vatandaşlar ellerindeki birikimleri ev ya da araç gibi yatırımlar yerine mevduata yatırdı. Peki, Eylül’de yükselen mevduatlarla birlikte 17600 liraya kadar dayanan gelirlerde mevduat oranı ne kadar oldu?

17600 Liraya Dayanan Mevduat Getirisi

Eylül ayında önce yüzde 40, daha sonra yüzde 42 oranına yükselen mevduat oranlayla birlikte mevduat getirileri de yükseldi. Böylelikle şu anda araç ya da ev almaya yetmeyen tutarlarda birikimlerle asgari ücreti ikiye katlayacak tutarda getiri sağlamak mümkün hale geldi. Elinde 300 bin ya da 350 bin lirası olan vatandaşlar ortalama 16-17 bin liralık kazanç elde etmeye başlarken, gözler Ekim ayı mevduatlarına çevrildi.

350 Bin Liranın Ekim Ayı Mevduat Getirisi Kaç TL Oldu?

Eylül ayında yükselen mevduat oranlarından sonra 32, 46 ve 55 günlük mevduat getirileri de yükseldi. İşte 350 bin liranın 46 günlük mevduat getirisi:

Exit mobile version