Bayram Tarifesi Cep Yakacak! Güncel Bilet Fiyatları Ne Kadar Oldu?

#image_title

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken vatandaşlar 9 günlük tatilde rotalarını belirledi. Son anda plan yapanlar için uçaklarda yer bulmak zorlaşırken, Yüksek Hızlı Tren ve otobüs seferlerinde doluluk arttı.

9 günlük tatil boyunca İstanbul’dan Antalya’ya ve Bodrum’a çift yön bilet kişi başı 2 bin 350 TL’yi buldu. Otobüsle ise aynı rota bin TL ile bin 500 TL arasında değişiyor. Otomobil kiralamanın bedeli ise bin 300 TL’den başlıyor.

Hafta sonuyla birlikte 9 gün sürecek olan bayram tatilinde vatandaşlar planlarını yaptı. Rotasını erken belirleyenler daha uygun fiyatlı bilet bulurken, ulaşım konusunu sona bırakanlar Haziran ayında daha yüksek fiyatlarla karşılaştı.

28 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı’nda çift yönlü uçak biletleri 2 bin TL’den başlarken otobüsler için de 1000 TL’yi gözden çıkarmak gerekecek.

Öte yandan bayramda araç kiralamak isteyenler ise 24 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında araç kiralama tutarı ise 12 bin TL’den başlayıp, araç özelliklerine göre 100 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Güncel Uçak Biletleri

Güncel Otobüs Biletleri

Uçaklarda yer bulamayanların ya da finanse edemeyen vatandaşların daha çok tercih ettiği otobüs biletlerinde fiyatlar yaklaşık olarak şöyle değişiyor:

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Biletleri (Tek Yön)

Bayramda Yüksek Hızlı Tren ile seyahat etmek isteyenleri genellikle biletlerini hep çok daha erken zamanlarda alırlar. Çünkü YHT biletleri çok ucuz olduğundan herkesin ilk tercihidir demek bile mümkün. İşte güncel YHT bilet fiyatları:

Kurban Bayramı’nda Araç Kiralama Fiyatları

Bayramda özellikle ailelerin daha fazla tercih ettiği araç kiralama seçeneğinde güncel fiyatlar şöyle:

Son olarak, bayram döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ne gerçekleşecek birçok uçuşun aylar öncesinden dolu olduğu biliniyor. Otobüs seferleri ise uçaklardaki yer sıkıntısı ve yüksek fiyatlar nedeniyle tercih edilmektedir.

Exit mobile version