Bekar Bir Çalışanın Yaşama Maliyeti 18 Bin Lira

#image_title

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasım ayı araştırma sonuçlarını paylaştı.

Türk ailelerinin açlık sınırı şok bir artışla 14 bin 25 liraya çıkarken, yoksulluk sınırı da 45 bin 686 lirayı aştı. Bekar bir çalışanın aylik yaşam maliyeti ise 18 bin 239 lira olarak belirlendi.

Açlık Sınırı Rekor Kırdı: 14 Bin 25 Lira!

Türk-İş’in raporuna göre dört kişilik bir ailenin temel gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırı, Ankara’da yaşayanlar için 14 bin 25 liraya yükseldi. Bu rakam, ailelerin sağlıklı beslenebilmesi için gereken asgari miktardaki harcamayı ifade ediyor.

Araştırma, ailenin sadece gıda harcamalarını değil aynı zamanda giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi diğer temel ihtiyaçlarını da içeren yoksulluk sınırının 45 bin 686 lira 81 kuruş olduğunu gösterdi.

Bekar Çalışanlar İçin Yaşam Maliyeti: 18 Bin 239 Lira

Rapor, bekar bir çalışanın yaşama maliyetini ise aylık 18 bin 239 lira 8 kuruş olarak belirledi.

Araştırmaya göre kasım ayında süt fiyatları geçen aya göre yüzde 8,5 artışla litre başına 34,5 liraya yükseldi. Nohut fiyatları ise bir ayda yüzde 21 artarak kilogram başına 85 liraya çıktı.

Kasım ayında sebze fiyatlarında karnabahar ve köy biberinde düşüş görülürken, ekmek fiyatları ortalama 7 lira olarak devam etti. Ancak 4 kişilik bir ailenin aylık sadece ekmek masrafı 735 lira olarak belirlendi.

Exit mobile version