Beklenen Haber Geldi! Netflix’e Öyle Bir Zam Geliyor ki Şimdiki Fiyatları Mumla Arayacağız

#image_title

Dünyanın en popüler dizi ve film platformlarından biri olan Netflix cephesinden tekrar zam yapılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yapılırken, ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Peki, Netflix ne kadar zam yapacak? Ekim ayı Netflix abonelik ücretleri ne kadar? Netflix neden zam yapıyor?

Netflix Neden Zam Yapacak?

Tüm yıl boyunca sinema ve dizi sektörünü etkileyen Hollywood grevi, platformlarda zamlara neden olmuştu. Bu kapsamda reklamsız yayın yapan platformlar birer birer zam açıklarken Netflix de furyaya katıldı. Reklamsız yayın hizmetinin ücretini artırmayı planlayan Netflix, zam nedeni olarak grevi öne sürdü.

Daha önce Hollywood oyuncularının grevi nedeniyle Eylül ayında yüzde 25’lik bir zam yapan Netflix, tekrar zam yapacak. The Wall Street Journal’a göre platform, yazar ve oyuncularının grevinin sona ermesini beklerken, gelecek olan fiyat artışını ertelemeyi planlıyor. Oyuncu ve yazarların bulunduğu Amerika Yazarlar Birliği kısa süre önce stüdyolarla anlaşma yaptı. Geçici anlaşma kapsamında Sinema Oyuncuları Birliği de artık tekrar Hollywood stüdyoları ile görüşmelerine başladı.

Uzun süren grev artık sona erdikten sonra da Netflix başta olmak üzere platformlardan çeşitli zam haberleri gelmeye başladı. Bu kapsamda da şirketler, artık kârlılığını artırmak için hareket ediyor.

Netflix Ne Kadar Zam Yapacak? Netflix Türkiye Abonelik Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Dünyanın farklı ülkelerinde hizmet veren Netflix, bu kapsamda potansiyel fiyat artışlarını da planlamaya başladı. Henüz görüşmelerin devam ettiği bugünlerde fiyat farkının önce ABD ve Kanada’da yapılması bekleniyor.

Türkiye fiyatlarına gelirsek, Eylül ayında yapılan zamla birlikte Netflix, SC kalitede reklamsız 100 TL olmuştu. Ultra HD kaliteli reklamsız seçenek ise aylık 200 TL’ye yükseltilmişti. Bu yeni zam yansıtıldığında ise fiyatlar bu seviyelerin üzerine çıkmış olacak.

Exit mobile version