BIST 100 Endeksi İçin Yeni Hedef 11.000 Puana Çıktı

#image_title

Ata Yatırım’ın Ekim 2023 Strateji Raporu’na göre Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi için belirlenen bir yıl içindeki hedef, ekonomistlerin rasyonel ekonomi politikalarına olan güvenin artmasıyla birlikte 8400 puandan 11.000 puana yükseltildi.

Rapor, Türkiye’nin rasyonel ekonomi politikalarına dönüşünün, 2024 yılında somut sonuçlarını göstererek ekonomik istikrarı artıracağına ve büyümeye olumlu katkı sağlayacağına vurgu yapıyor.

Ayrıca para politikasının rasyonelleşmesi ile birlikte Türk Lirası’nın reel bazda 10 yıl sonra ilk defa değer kazanabileceği ifade edildi.

TÜRKİYE’YE OLAN GÜVEN ARTACAK

Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, yeni ekonomi ekibinin ve eylem planının yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini yeniden canlandırdığını belirtti.

Demirtaş, seçimlerin ardından benimsenen rasyonel ekonomi politikalarının makro dengesizlikleri istikrara kavuşturarak güveni artırdığını ifade etti.

Demirtaş, Türk Lirası’na güvenin kademeli olarak geri döneceğine inandıklarını belirterek, “Yıllar içinde ilk olumlu hamle olarak, CDS seviyelerinde düşüş gerçekleşti ve 3 derecelendirme kuruluşu tarafından kredi notu görünümü nötr seviyesine yükseltildi” dedi.

Raporda ayrıca, 2023 için banka dışı şirketler ve holdinglerde yüzde 23.3, bankalarda ise yüzde 22.2 net kar büyümesi beklenirken, 2024 için bu oranların sırasıyla yüzde 39.2 ve yüzde 26.6 olduğu öngörüldü.

Exit mobile version