Bursa İnegöl’den istihdama dev katkı!

#image_title

BURSA (İGFA) – İnegöl Belediyesi, 2018 yılı Kasım ayında iş arayan vatandaşlar ve patronları buluşturabilmek ismine İstihdam Merkezini kurdu. Merkez belediye binasında 2 işçinin misyon yaptığı İstihdam Merkezi, iş arayan vatandaşların umudu oldu. Merkez, kuruluşundan bu yana binlerce şahsa iş kapısı açarken, tekrar onlarca firmaya da işçi bulması ismine katkı sağladı.

İstihdam Merkezi çalışmalarına ait açıklama yapan Belediye Lideri Alper Taban, İnegöl’ün nüfusuyla ve iktisadıyla önemli çıkarların sağlandığı bereketli topraklar olduğuna dikkat çekti. Kentimizde işsizliğin yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Lider Taban, “Aslında istihdam denildiği vakit eksi istihdamdan bahsedebileceğimiz bir yer İnegöl. Yalnızca bireylerin meslekleri ve yeteneklerine nazaran iş bulma konumları noktasında iş bulma konusunda ezalar yaşandığını görüyoruz. Bu nedenle belediyemiz bünyesinde bir İstihdam Merkezi oluşturduk. Burada hedefimiz bireylerin bilgilerini toplayarak hakikat işe yanlışsız kişiyi yönlendirmek ve bu süreçte hem iş arayan vatandaşlarımıza hem de patrona yardımcı olmaktı. Geldiğimiz noktada ne kadar gerçek bir iş yaptığımızı da görmüş olduk. İstihdam Merkezimiz geride kalan yaklaşık 5 yılda binlerce vatandaşımıza iş imkanı sağladı” dedi.

İstihdam Merkezi işçisinin vakit zaman firma ziyaretleri yaptığını da kaydeden Lider Taban, “Arkadaşlarımız firmalarımızı ziyaret ederek merkez hakkında bilgi veriyor. Bu sayede firmalarımız işçi açığı olduğunda İstihdam Merkezine bilgi verip orada kayıtlı bulunan şahıslardan aradıkları özellikte işçi varsa çabucak yönlendirme yapılıyor. İstihdam Merkezindeki arkadaşlarımız burada aracı konumunda yerini alıyor. Ben bu noktada bizlerle iş birliği yaparak kentimizin ve ülkemizin istihdamına katkı sağlayan firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Her hafta onlarca işçi alımına aracılık ediyoruz” diye konuştu.

6 AYDA 314 BİREYE İSTİHDAM SAĞLANDI

İstihdam Merkezi’nin 2023 yılı birinci 6 aylık çalışmalarına ait dataları de paylaşan Lider Taban, “İstihdam Merkezimize 2023 yılının birinci 6 ayında 558 kişi müracaatta bulundu. Bunlardan 314’ü uygun bir işe yerleştirildi” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version