Bursalı bayan teşebbüsçüler dijital çağa hazırlanıyor

#image_title

BURSA (İGFA) – Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, bayan teşebbüsçüler ve bayan kooperatiflerine yönelik değerli bir eğitim programına konut sahipliği yaptı.

Marmara Üniversitesi ESKAR işbirliğinde, TÜBİTAK takviyeleri ile bayan kooperatiflerinin eğitim yolu ile güçlendirilmesini hedefleyen projede girişimcilik, dijital pazarlama ve markalaşma mevzularında 4 gün boyunca verilen eğitimlere 200’den fazla bayan teşebbüsçü katıldı.

Proje kapsamında Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde belirlenen 7 pilot vilayette gerçekleşecek olan eğitimlerin Bursa programının açılışında konuşan TOBB Bursa Bayan Teşebbüsçüler Şurası Lideri Sevgi Saygın, “Dijitalleşme ve yeşil dönüşümün üretim teknolojilerinde sağladığı süratli gelişmeler önümüzdeki periyotta global rekabet şartlarının çok daha sert olacağına işaret ediyor. Bu nedenle bayanlarımızın girişimcilik ekosistemine katılması, ülkemiz için her zamankinden daha hayati kıymette olacak.” dedi.

Türkiye’nin dayanılmaz bir bayan teşebbüsçü potansiyeli olduğunu söyleyen Saygın, “Bu bir ülke için sahiden eşi bulunmaz bir hazine. Bu hazineyi en güzel biçimde kıymetlendirmemiz gerekiyor. Bugün dünyaca tanınan, çok değerli başarılara imza atmış bayanlarımız var. Ülkemiz daha nicelerini yetiştirecek güce sahip. Biz her adımımızı bu inançla atıyoruz. Elbette iktisadi hayata dahil olmak kadar orada kalıcı olabilmek de bir o kadar değerli. Bayanlarımızın yaşanan teknolojik dönüşüm ve toplumsal değişimleri dikkate alarak bilgilerini daima şimdiki tutmaları gerekiyor. Bu noktada düzenlenen bu eğitim programını çok değerli buluyorum. Dijital pazarlama, girişimcilik ve markalaşma bahislerinde verilecek eğitimler, bayanlarımıza özgüven kazandırırken, geleceği daha âlâ okuyabilmelerine de imkan sağlayacak. Emeği geçen tüm paydaşlara ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

ESKAR Genel Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Bursa programlarında teşebbüsçü bayanların ağır ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Alanında uzman akademisyenler tarafından verilen eğitimlerin iş dünyasının vazgeçilmez ögelerinin birçoğunu kapsadığını belirten Prof. Dr. Ayanoğlu, “Bu eğitimler her şeyden evvel bayanlarımızın bakış açısını değiştiriyor. Teşebbüsçü vizyona sahip oluyorlar. Eserlerini nasıl markalaştırırlar, müşteriyle irtibat nasıl olmalı, dijital platformları tesirli kullanabilmeleri için neler gerekiyor üzere hususların karşılıklarını buluyorlar. Eserlerini ve fikirlerini yenilikçi hale getirebilmeyi öğreniyorlar. BTSO İdare Şurası Liderimiz Sayın İbrahim Burkay’a projemize dayanakları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Alanında uzman akademisyenler tarafından 4 gün boyunca verilen eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayan bayanlar kapanış merasiminde sertifikalarına kavuştu.

Exit mobile version